Teater for barnehagebarn med Eskil & co 2019

Fisken & plasten er fysisk - teater for barn i alderen 1 - 6 år. 

Book forestillingOm forestillingen

BOOK FØR 01. NOVEMBER 2018 OG FÅ 501 KR I AVSLAG!

Normalpris er 4.500 kr, men booker dere før 01.november 2018, gir vi dere forestillingen for 3.999 kr. Ingen forhåndsbetaling! Spesielle tilbud kan også gis dersom flere barnehager booker sammen.

Se video fra forestillingen her


Ta kontakt eller fyll ut skjema under for bestilling: 

991 20 828

eskil@eskilbalance.com

Fyll ut skjema her Se Turnéplan her

Fisken & Plasten

Barn er vårt viktigste publikum!

Et hvert publikum er like viktig og barn kanskje ennå viktigere enn noe annet publikum. De er fremtiden og det gjelder å gå inn i det med tanken om at man både kan lære fra seg og tilegne seg ny kunnskap. Christer Pettersen og Maria Zimmerli har sammen med produsent Eskil Rønningsbakken skapt en estetisk og edukativ fysisk-teaterforestilling om nettopp fisken, plasten og havet. 

Forestillingen egner seg for barnehagebarn i alderen 1-6 år. Det er viktig at læring rundt miljø og miljøvern starter tidlig, at barna får et forhold til temaet fra de er ganske små. Dagens barn er morgendagens voksne, det er de som skal forvalte ressursene om noen år. Det er viktig å lære gode holdninger til vern om miljøet fra barnsben av. «Fisken og plasten» formidles tydelig og enkelt, gjennom musikk, bevegelse, bruk av dukker og sjablonger, farger og lyseffekter. Barn i hele barnehageløpet vil ha stor glede og læringsutbytte av forestillingen.

Book forestilling

Bakgrunn

Det siste året har det vært satt mye fokus på hvilken betydning plastavfall har for livet i havet. Det produseres mengder med unødvendig plast, vi greier ikke å håndtere avfallet den skaper, hvert år forsvinner 6 millioner tonn plast i havet. Det vil si, plasten forsvinner ikke, den brytes sakte ned til stadig mindre biter, fugl og fisk fylles med alt fra større plastbiter til skadelig mikroplast.

Plastdugnaden er i gang, og hver og en må ta et ansvar rundt både hva vi forbruker og hvordan vi håndterer avfallet i etterkant.

UNEP, som er FNs miljøvernprogram, anslår at mer enn 6 millioner tonn søppel finner veien til havet hvert år. Ca 15 prosent av søppelet flyter på havet, 15 prosent ligger i strandsonen og hele 70 prosent synker og blir liggende på havbunnen. Noe av søppelet blir ført med strømmene ned til dype kløfter. Her er det mørkt og lite oksygen i vannet, så nedbrytningsprosessen går enda saktere enn på land.

Artistene i forestillingen

Christer Pettersen(33) kommer fra Ski og er profesjonelt utdannet sirkusartist ved Ecole Supérieure des Arts du Cirque i Brüssel. Han begynte å gå på line allerede som seksåring, i dag behersker han mange ulike bevegelsessjangre og jobber både som artist på scenen og med undervisning.

Maria Zimmerli (31) kommer fra Sveits og var i utgangspunktet hesterytter. Da hun møtte Christer falt hun for sirkuset, og har senere lært seg flere sjangre innen kunstarten. 

Sammen jobber de to artistene både i luften og på bakken, med alt fra stigebalanse til sjonglering, dans og manipulasjon.

Produsenten

Eskil Rønningsbakken (39) er kjent over store deler verden for sin balansekunstpå høye byggverk og i spektakulære naturomgivelser. Men ved siden av dette har han bygget opp undervisnings- og underholdningstilbud for barn gjennom 17 år. Ikke minst har han etablert sommerskoler mange steder i landet der barn lærer mestring gjennom balanse. I skoleåret 2017-18 besøkte han og to kolleger 300 barnehager fra Kristiansand i sør til Trondheim i nord med tre ulike forestillinger. Det er med andre ord en forestilling skapt av artister med høy profesjonalitet som tilbys barnehager våren 2019. Da Rønningsbakken blir spurt hvilket hovedbudskap de ønsker å formidle, svarer han:

Som produsent av forestillinger for barn, ønsker vi å formidle tidsaktuelle temaer gjennom scenekunst av høykvalitet. I denne konkrete forestillingen belyses forsøpling av havet, hva vi i dag gjør feil og hva vi kan gjøre for å få bukt med problemet. Dette gjøres gjennom tydelige visuelle og auditive uttrykksformer, der musikk, dans, fysisk teater og moderne sirkus tas i bruk som noen av virkemidlene. Produsenten har også klare tanker om formidling til barn. Et hvert publikum er like viktig og barn kanskje ennå viktigere enn noe annet publikum, sier han. De er fremtiden og det gjelder å gå inn i det med tanken om at man både kan lære fra seg og tilegne seg ny kunnskap. 

Barn reagerer forskjellig fra voksne. Gjennom besøk hos barnehager i 2017, så jeg med egne øyne at barn responderer svært positivt på det enkle (less is more), sterke farger, klare former og klar tale. Ikke minst elsker de nær sagt alt som kan dra dem med inn i en verden av undring og forundring.

Book forestilling:

Velg dato og klokkeslett fra turnéplanen og vi bekrefter så om tidspunkt er ledig. Vær rask - så du for sikret deg forestillingen til din barnehage.

Se turnéplan

Praktisk informasjon for barnehager:

Vi trenger 30 minutter til opprigg og 20 minutter til nedrigg. Forestillingen varer i 25 minutter og passer best for barn i alderen 1-6 år. 

Vi har behov for 2,40 m takhøyde eller mer, samt en flate på minimum 2,5x3,5 meter. 

Det er flott om vinduene kan blendes for, og så behøver vi tilgang på 2 stk 220 V stikkontakter for lys og musikk. Bygg gjerne opp sitteamfi av stoler, bord, sofaer og kasser. Sett de minste først og de største bakerst. Fordel de voksne godt blant ungene.

TURNE-PLAN VÅR 2019:

Velg mellom klokkeslettene 09:00, 11:00 og 13:00 på alle datoene 

Oslo

 • Dato

  04. 05. 06. 07. og 08. mars

Moss

 • Dato

  11. mars

Sarpsborg

 • Dato

  12. og 13. mars

Fredrikstad / Hvaler

 • Dato

  14. og 15. mars

Asker

 • Dato

  18. mars

Drammen

 • Dato

  19. og 20. mars

Tønsberg

 • Dato

  21. mars

Sandefjord

 • Dato

  22. mars

Bergen / Askøy

 • Dato

  25. 26. 27. 28. og 29. mars

Sola

 • Dato

  01. april

Stavanger / Sandnes

 • Dato

  02. 03. og 04. april

Randaberg

 • Dato

  05. april

Trondheim

 • Dato

  08. 09. 10. 11. og 12. april